Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci

Pagatavošana: 30 min.   Porcijas: 4-6     Sarežģītība: viegli

Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ. Kazas piena sastāvā nav laktozes, tas ir bagāts ar vitamīniem. Tāpēc ja vēl neesi to garšojušs, izmēģini šo recepti un baudi!

Sastāvdaļas

 

1 baklažāns
2 cukini
1 sarkana paprika
1 dzeltena paprika
olīveļļa
hmeli-suneli
sāls
Mērcei:
200g grieķu jogurts
200g mīksts kazas siers
100g zemesrieksti
2-3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari

 

Pagatavošana

 

1. Dārzeņus nomazgā. Baklažānu un cukini sagriež šķēlēs. Papriku sagriež palielos gabalos. Dārzeņus pārliek bļodā, pievieno hmeli-suneli, olīveļļu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, apmaisa. Dārzeņus grilē uz uzkarsēta grila. .
2. No kazas siera un jogurta pagatavo mērci, pievieno sasmalcinātus zemesriekstus un ķiplokus.
3. Grilētus dārzeņus pasniedz ar mērci.