Sierīgais sendvičs ar ceptiem sīpoliem

  Pagatavošana: 40 min.    Porcijas: 4

Cepti sīpoli ar mazliet saldenu toni, staipīgs siers un kraukšķīga maize - nu kas var būt labāks par šo? Un ja klāt vēl ir alus, tad parasts sendvičš pārvēršās par smalkām vakariņām. Ja esi pikantu ēdienu cienītājs, iesakām izmantot zilo sieru, ja maigāku ēdienu cienītājs - tad izmanto Brī sieru. Garšīgi būs gan tā, gan tā!

Sastāvdaļas:

 

1gl ābolu medalus
6 sīpoli
8 maizes šķēles
200g rīvēts Čedara siers
100g zilais siers vai siers Brī
sviests
sāls

 

Pagatavošana:

 

1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus līdz tie ir mīksti. Pielej 1/3gl alus un iztavicē to, tad pievieno vēl alu un vēlreiz iztvaicē. Un tā pamazām pievienojot alu cep sīpolus, līdz viss alus ir iztvaicēts. Sīpoliem pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

 

2. Uz vienas maizes šķēles liek rīvētu sieru, ceptus sīpolus un sagrieztu škēles zilo sieru vai Brī. Apsedz ar otru maizes šķēli un kārtīgi saspiež. Augšējo maizi apsmērē ar sviestu un liek cepties ar sviestu uz leju uz grila vai grila pannā. Apsmērē ar sviestu augšējo maizi un sendviču apgriež otrādi. Cep līdz maize ir apgrauzdēta no abām pusēm.

 

3. Sendvičus sagriež uz pusēm un pasniedz ar alu.