Steiks ar Kambazolas siera mērci

  Pagatavošana: 30 min.    Porcijas: 4     Sarežģītība: viegli

Pareizi pagatavots steiks ir mīksts un sulīgs, bet no tā uzreiz netek ārā visa sula tikko tu nogriez pirmo gabaliņu. Tāpēc obligāti ļauj steikam atpūsties.

Sastāvdaļas:

 

4 steika gabali


Mērcei:
150g siers Kambazola ar zilo pelējumu
1/2 gl sauss baltvīns
200ml saldais krējums 10%
1 ķiploka daiviņa
20g sviests ar Himalaju sāli
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Steikus cep uz grila 2-3 min. , tad apgriež riņķī un cep vēl 2 min. , tad apgriež pēdējo reizi un cep vēl 2 min.  Gaļu pārliek uz restēm otrā līmenī (dažos grilos tādas ir) un atpūtina apm. 10 min. Vai nu var pārlikt uz šķīvja un apsegt ar foliju. Jau gatavus steikus pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

 

2. Pagatavo mērci. Ķiploka daiviņu sagriež pabiezās šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā ķiplokus. Pielej baltvīnu un apmēram pusi iztvaicē. Pielej saldo krējumu un sadrupinātu sieru. Visu laiku maisa un karsē tik ilgi, kamēr siers izkūst.

 

3. Steikus pasniedz pārlejot ar silto siera mērci.