Noderīgi padomi: kā tīrīt grila restes

Ar pavasara atnākšanu, visi jau noteikti ir nopūtuši putekļus no mangāļiem, iesmiem un grila restēm. Bet kas tad tas? Vēl pagājušajā gadā ir piemirsies notīrīt grila restes, bet tagad tās visas ir sarūsējušas un cept uz tām ir neiespējami, tagad nāksies tērēt naudu jauna grila iegādei…

 

 

Un kāpēc tā? Tāpēc, ka tu neesi izlasījis mūsu noderīgos padomus, kā pareizi izmantot un tīrīt tik svarīgu lietu kā restes. Vai tu spēj iedomāties, cik daudz visa kā uz tām paliek pēc cepšanas?!

 

Ar ko sākt tīrīšanu? Pieredzējis grila meistars atbildēs pareizi: restes jāsāk tīrīt ar rūpēm par to, lai tās pēc iespējas mazāk kļūtu netīras. Tam ir paredzēta kāda viltība – pirms cept gaļu, sasildītās restes iesmērē ar sīpola pusīti (ļoti rūpīgi). Rezultātā gaļa vai zivs daudz mazāk piecepsies klāt, respektīvi uz restēm paliks mazāk pārtikas daļiņu.

 

Pēc gatavošanas restes var nokaitēt, lai viss pieceptais vienkārši sadeg, bet jebkurā gadījumā no piededžiem tik vienkārši vaļā netiksi. Lai ar tiem cīnītos, ir divi paņēmieni.

 

Spītīgajiem un tiem, kuri steidzas. Rūpīgi ar dzelzs birsti noberz restes. Berz, berz un vēlreiz berz...

 

Sliņķiem. Sagaidi, kamēr restes atdziest, iezied tās ar šķidrajām ziepēm (tieši ziepēm, nevis ziepju šķīdumu), liec maisā, izlaid visu gaisu ārā, rūpīgi aizsien maisu ciet, lai gaisa iekļūšanu padarītu neiespējamu. Atstāj to visu uz nakti un no rīta pavisam vienkārši visus piededžus nomazgā ar parastu švammīti.