Gan BBQ, gan šašliks ir svinības pie dabas krūts. Tas arī ir process un rezultāts, svinību un paša ēdiena nosaukums. Amerikāņi šādu atpūtas veidu sauc par BBQ, angļi – BBQ vai grilu, vācieši sauc par grilu, bet mēs to dēvējam par šašliku.
Lai uz grila gatavota zivs nesadruptu un būtu sulīga, ir jāzin daži pagatavošanas noslēpumi. Mēs atklāsim šos noslēpumus!
Šobrīd tik ļoti populāro burgeru pagatavošanai ir nepieciešama tieši liellopu maltā gaļa. Garšīgs hamburgers sastāv no daudziem komponentiem, taču pats-pats svarīgākais komponents ir gaļa.
Burgeri šobrīd ir modē, taču daudzi tos uzskata par neveselīgu ēdienu. Ir dažas viltības, kuras palīdzēs tev uztaisīt tādu burgeru, kuram nav nekāda sakara ar kaitīgo un neveselīgo ēdienu...
Pastāstīsim par to, kā pareizi izvēlēties pašu nepieciešamāko maltītes pagatavošanai brīvā dabā: BBQ, restītes, varkaļi (mangāli) un iesmi.
Kad runa ir par grila izvēli, tad rodas jautājums - kāds grils izrādīsies ekoloģiski tīrāks un ekonomiskāks, uz kāda ēdiens būs garšīgāks un labāks. Kā gāzes, tā arī ogļu grilam ir savas priekšrocības un trūkumi. Pamēģināsim tos izanalizēt.
Padomi, kā pareizi sagatavot gaļu grilēšanai, kādu zivi labāk izvēlēties un kas jāņem vērā, lai grilēšana būtu droša.
Pavasaris-vasara tiek uzskatīti par atpūtas un šašliku sezonu, tādu ierīču, kā iesmi un grili, pārdevēji ļoti veiksmīgi to izmanto savā labā. Tieši tāpēc ir svarīgi zināt kaut-ko noderīgu šo "instrumentu" izvēlē.